Eilisilta hujahti sellaista vauhtia, että jos aina aika menisi sellaista vauhtia, niin olisin iältäni luultavasti lähempänä 70-vuotiasta, onneksi on elämässä myös opiskelut ja tenttiin lukeminen, niin tulee siihenkin tasoitusta :D Mutta siihen oli tietysti loogisena selityksenä se, että kun seura on hyvää (ja vielä hyvää ruokaa lisäksi), niin aika luonnollisestikin menee hujauksessa :) Koirat luultavasti olivat myös aivan samaa mieltä ajan kulusta, nekin nimittäin näyttivät viihtyvän.

Olimme siis ystäviemme luona kyläilemässä ja siellä kahden ihmisen lisäksi meidät toivottivat vastaan kolme shetlanninlammaskoiraa. Hulda ja Iisa ovat talon vakioasukkaita (ja heidät olen maininnut aikaisemminkin) ja heidän lisäkseen vastaanottokomiteaan kuului Lilla, joka oli heillä hoidossa. Meillä oli mukana koko meidän lauma eli voitte varmasti kuvitella, että hulinaa ei puuttunut, kun siellä kuusi koiraa pisteli menemään :D

Koirat jakautuivat hyvin pian ja ryhmäjako pysyi melko samanlaisena koko illan. Hulda vietti enemmän aikaa yksin, ilmeisesti 13-vuotias vaatisi jo hieman älykkäämpää seuraa kuin nuo keskenään vähemmän arvokkaasti meuhaavat nuoret. Jessestä olisi ehkä ollut Huldalle muuten suhteellisen rauhallista ja arvokasta seuraa, mutta kun Jesse oli kokonaan menettänyt järkensä, niin ei ollut mahdollista puhua järjestä ja Jessestä samana päivänä, saati sitten mistään arvokkuudesta. Jesse nimittäin löysi elämänsä naisen, ja voin kertoa monen vuoden kokemuksella, että se ei ole sellainen asia, joka Jesselle tapahtuu. Jesse on nimittäin aina ollut enemmänkin herrasmies ja antanut naisten olla omissa oloissaan, ennemminkin paennut ihmisen selän taakse, kun naiset ovat tulleet ahdistelemaan. Ja nyt eläkepäivillä voisi kuvitella, että kiinnostusta olisi vielä vähemmän, varsinkin kun Jesse on vielä kaiken lisäksi leikattu vuosikausia sitten. Mutta nyt siis paikalla oli aivan uusi Jesse, häntä tosin tuskin tulemme tämän jälkeen enää koskaan tapaamaankaan, niin outoa ja kummallista tämä oli. Iisalla ja Lillalla oli molemmilla juoksut, ja tähän se kai kaikki juontaa juurensa, vaikka ei siinä järjen häivää olekaan. Iisasta Jesse ei ollut kiinnostunut tuon taivaallista, mutta Lilla sen sijaan, no hän on Se Oikea, tätä mieltä Jesse ainakin eilen oli. Lilla liehitteli Jesseä huomatessaan, että tulijoiden mukana tuli komea miespuolinen henkilö ja Jesseä vietiin ihan 6-0. Niin Jesse sitten vietti koko illan Lillan perässä kulkien, rakastunut ilme naamallaan. Ja ihminen on kulkenut eilisestä lähtien kummastunut ilme naamallaan edelleen etsien syytä moiselle käytökselle. Jesse ja Lilla siis muodostivat keskenään hyvin tiiviin parivaljakon :)


1226621.jpg
kuva Jaana Rautio
Tiivis parivaljakkomme :)

Jäljelle jäivät siis nuoret. Iisalla tuntui olevan hieman hankaluuksia valita, että kumman kanssa olisi oikein leikkinyt, kun tytöt eivät olleet vielä aikaisemmin kertaakaan tavanneet kaikki yhtä aikaa. Iisa ja Alma olivat aiemmin aivan lyömätön painipari ja sitten taas Hipun kanssa vierailulla Hipulla ja Iisallakin oli hauskaa. Lopulta tytöt päätyivät viisaasti jakamaan illan osiin, jolloin kaikki saivat leikkiä kaikkien kanssa :D Iisalla ja Almalla oli isompien tyttöjen painimatsi, ja Hipun suusta pääsi väkisinkin pari kimeää kiljaisua, kun tytöt pistelivät menemään, niin paljon pikkuneitikin olisi halunnut mukaan. Välillä Iisa sitten taas leikki Hipun kanssa, jolloin huomasi, että Iisa selkeästi tiesi leikkivänsä pienemmän kanssa eivätkä otteet olleet niin rajut. Ja lopulta Hippu ja Almakin innostuivat leikkimään, sitäkään ei voinut jättää väliin tasapuolisuuden vuoksi, vaikka kotona melkein kaikki päivät kuluvatkin samalla lailla. Niin joka tapauksessa kaikkien kanssa tuli leikittyä eikä kenenkään tarvinnut olla kateellinen.

Niinpä suuntasimme sitten illalla kotiin mukanamme kolme väsynyttä koiraa. Ja täytyy myöntää, että suuri osa tästä päivästäkin on koirilla mennyt nukkuessa, ei niitä tunnu kiinnostavan oikein mikään muu kuin nukkuminen eli eilinen ilta todella vaati veronsa. Koko poppoo kiittää erittäin mukavasta illasta :D

1225876.jpg
kuva Jaana Rautio
Niin kuin kuvasta näkyy, menoa ja meininkiä ei illasta puuttunut :D

1225866.jpg
kuva Jaana Rautio

Ja toinen reuhakuva :D