Taas on aika vierähtänyt hurjaa vauhtia .. Mutta paljon ollaan tehtykin sentäs :)

Torstaina saatiinkin hieman erilaisia lenkkivieraita, mihin yleensä ollaan totuttu, kun Anna tuli meille lenkkeilemään kahden portugalinpodengonsa kanssa :) Hippu oli aivan ihmeissään, kun popoja ei kiinnostanutkaan hänen kanssaan hippaaminen vaan niillä oli ihan omat menonsa metsässä. Välillä piti neidin käydä kurkkaamassa ja yrittämässä, että josko nyt hipattais, mutta ei saanut yrityksilleen vastinetta.

Tiistaina shetlantilaiset oli Essin (mm. Hipun hieroja) harjoituskappaleina hänen valokuvauskurssilleen. Aamulla nappasin koirat mukaan ja suunnattiin bussilla Niiralaan. Bussikuski oli jopa nii ihana, ettei pyytänyt Jessestäkään maksua :) Pienen odottelun jälkeen oli sit meidän vuoro ja Hippu pääsi ensimmäisenä valoihin. Neiti elohopea meinasi olla luonteelleen tyypillisesti hieman levoton, mutta muutaman harjoituskuvan jälkeen jo poseerasi hienosti paikoillaan :) Jesse oli sitten toisena vuorossa ja Jessen osalta keskityttiin suurimmaksi osaksi vain kasvokuviin. Alusta oli niin hirmu liukas vanhan jaloille, ettei istuminenkaan oikein ottanut onnistuakseen. Ukko sai siis maata röhnöttää rauhassa, kun Essi nappaili hurmaavia kuvia vanhan herran ilmeistä. Aivan ihastuttavia kuvia tuli, siis aivan mahtavia! :) Isot kiitokset Essille kuvista! Essi muokkailee kuvia vielä ennen kuin omani saan, joten vielä hetken aikaa saatte odotella ennen kuin julkaisen niitä sitten täällä .. Koittakaahan malttaa (itse en meinaa malttaa)! :)

Kännykkä päätti sanoa toimintasopimuksensa irti, kun tehtiin lähtöä valokuvaukseen ja ajattelin sitten samalla reissulla käydä keskustasta uuden hakemassa (ilmankaan kun ei nykyään pärjää, kun ei edes lankapuhelinta ole pelastamassa :O). Hippu ja Jesse menivät siksi aikaa Annalle kylään, kun Anna asuu keskustassa ja oli sopivasti matkan varrella kuluttaen päiväänsä tenttiin lukien. Jesse meni sisälle taas niin kuin olisi siellä useastikin käynyt (totuus: kerran) ja Hippu jäi oven likelle siihen tyyliin, että lähden mieluummin mukaan kännykän ostoreissulle, kun jään tänne. Noh, sinne neiti kuitenkin jäi eikä vastalauseitakaan kuulunut :) Kun tulin takasin, oli paikalla innostunut neiti, joka ei nahoissaan meinannut pysyä. Jesse oli kuulemma heti suunnannut sohvalle auttamaan tenttiin lukemisessa (lue: kerjäämään maharapsua), mutta Hippu oli kiertänyt järjestelmällisesti kaikki paikat nurkkia myöten ja tutkinut minne oli joutunut. Useampaan kertaan oli käynyt katsomassa Jesseä sohvalla, ihmetellyt varmaan, että miten toinen ottaa niin rauhallisesti, kun heidät on hylätty. Eteisen matolla istuminen ulko-ovea tuijottaenkaan ei ollut tuottanut toivottua tulosta, jonka jälkeen neiti oli hieman rauhoittunut ja varmaan ajatellut, että kai tämä tilanne tästä jotenkin sutviintuu. Tällaiset tilanteet tuovat hyvin esiin nuitten lasten erot. Jesse kun on aina ottanut asiat niin kun ne on turhia miettimättä, Hippu taas on niin mussa kiinni, että sen pitää heti miettiä, että miten tässä käy. Luulisi tuonkin pikkuneidin kuitenkin jo sen verran tietävän, etten sitä ikinä hylkäisi :)

Muutenpa meille kuuluu sitä aikas perinteistä. Paljon lenkkiä ja agilitya siihen sitten vielä päälle :) Keskiviikkona keskityttiin enemmälti irtoamiseen erilaisille esteille ja se alkaa kyllä sujua :) Vaikka itse jään enemmänkin jälkeen, Hippu jatkaa menoa eteenpäin, mikä on suuri harppaus edellisestä.

Sunnuntaina käytiin treeneissä poikkeuksellisesti kahdesti, kun ensin puolilta päivin käytiin Jaanan ja Iisan kanssa treenailemassa ja sitten illalla oli vielä omat treenit. Jaanan ja Iisan kanssa tehtiin edellisten hallille jättämää rataa, oli ilmeisesti joidenkin valmennus. Siinä oli aikas haastavia kohtia, mutta lähdettiin tekemään sitä osissa, jotka yhdistettiin sitten lopuksi. Viimeinen osa jätettiin suosiolla tekemättä ja yhtä kohtaa vähän helpotettiin (kun ei ollut aavistustakaan, miten se olisi pitänyt tehdä), mutta kahta pätkää treenattiin ja ne tehtiin sitten lopussa yhteen. Me lähdettiin Hipun kanssa ensimmäisinä radalle ja tehtiin eka pätkä nollana :) Se on edelleen huima tunne, että voi mennä tuollasta vierasta pätkää hetken tutustumisella ja se toimii! Saas nähdä, oonko viä kolmosissakin näin suhtautuva :D On se vaan niin ihanaa, kun voi edetä rataa koiran kanssa ilman, että pitää koko ajan murehtia, ettei se mene seuraavalle esteelle tms. HIH! Toinen pätkä olikin sitten haasteellisempi meille ja se ei meinannut sitten millään ottaa sujuakseen. Omat hermot alkoivat jo olla koetuksella, vaikka Hippu menikin upeasti, mutta kun ei itse vaan osannut ja otettiin sitten pieni aikalisä. Aikalisän jälkeen pätkä meni hyvin ja otettiin sitten molemmat pätkät yhteen. Ihanan tuntuista menoa edelleen, muutama virhe siinä tuli (väärä putkenpää, kiersi koko hypyn, vaikka piti kiertää ja hypätä jne.), mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis. Jaanalla on tästä videokuvaa todisteena, nyt vaan odotellaan, että koska saadaan se nettiin ja tänne linkitettyä .. Sitäkin odotellessa siis ..  :)

Illalla tehtiin sitten irtoamista ja pöytäharkkaa. Irtoaminen ekalla kerralla ei ihan mennyt putkeen, mutta yhden makupalavahvistuksen jälkeen alkoi sujua mallikkaasti :) Pöytä on Hipulle ollut yhdenmoinen ihmetys, nyt onneksi sain sen edes vähän tajuamaan, että ideana ei ole juosta sitä vauhdilla ympäri vaan hypätä sen päälle :D Tästä se lähtee ..

Keskiviikon omatoimeissa otettiin sitten tuota samaa irtoamispätkää, mitä sunnuntainakin ja se sujui niin hienosti. Sain jäädä ihan tosi jälkeen (2. esteelle) ja Hippu jatkoi silti vielä viimeisellekin (4. este) :) Ei tätä vielä hetki sitten olisi uskonut tapahtuvaksi! Lisäksi tein kolmella tällä hetkellä haasteellisemmalla esteellä treeniä eli ensin mentiin pöydälle, siitä keinulle ja lopuksi kepeille. Ja JEE, kaikki sujuvasti! :) Pöydälle ymmärtää nyt, että hypätään ja odotetaan, keinulle menee ilman epäröintiä ja ohijuoksuja ja vielä kaiken päälle suorittaa kepit rynnimättä välistä pois. Jospa tämä nyt sitten näkyisi tulevissakin radanpätkissä vahvistumisena .. Toivoa ainakin saattaa, ja kyllähän se tiedetään, että jos nämä saadaan toimimaan, niin sitten kehitellään jotakin uutta ongelmaa :D Näinpä!