Viime torstaina otettiinkin sitten paimennusta vähän eri kantilta. Pukki halusi vuorostaan kokeilla paimennusta eli Hippu juoksi pukkia karkuun pukki perässä juosten. Noh, sanoisin, että tämä yleensä käytetty tapa on parempi, tuolla lailla meno vaikutti aikas holtittomalta .. :D

Aloitettiin Hipun kanssa melkein heti, kun autosta ulos päästiin. Porukkaa oli aikas lailla siinä seisoskelemassa ja Sinikka tyytyväisenä totesi, että sieltähän se Hippu tuleekin näyttämään osaamistaan *hui* Meni jopa suht hyvin, ainakin siis viime kertaiseen verrattuna (mikä ei paljoa olisi vaatinutkaan). Lopussa sattui tosin tuo pieni pukki jahtaa Hippua -osuus, mikä ehkä hieman vei uskallusta pieneltä paimeneltamme.

Toisella kierroksella ei sit oikein sujunutkaan. Hippu keksi, että paimentamalla mua saa myös lauman liikkeelle eikä tarvitse olla sillon tekemisissä pukin kanssa. Noh, toimiihan se tietenkin niinkin, muttei ole muuten mun mieleen sellainen selän takana pelleily. Koitin siinä lauman takana kulkea Hipun apuna, mutta Hippu vaan veti ruohoa kuonoon, minkä ennätti eikä oikein meinannut töitä tehdä olleskaan.

Jos tulee takapakkia käytöksessä, niin samalla sitä tulee myös koulutuksessa eli Hippu laitettiin takasin liinaan, jottei voi kieltäytyä työskentelemästä lauman takana ja aina pyrkiä eteen mun luo. Pyykkinaru oli unohtunut kotia, joten Hipun perässä oli sellanen järjettömän painava liina. Jollei Sinikka olisi ollut sitä kannattelemassa, niin tuskinpa olisi koko pikkukoira liikkunut yhtikäs minnekään .. :D

Liina perässä Hippu ei sitten yhtäkkiä tiennytkään, mitä lampaiden kanssa tehdään eikä vaikuttanut ollenkaan kiinnostuneelta enää asiasta. Heinä maistui ja tekeminen oli vähän miten sattuu .. Sinikka vapautti Hipun hihnasta ja tehtiin sen verran, että saatiin hetki onnistumistakin kokea, jonka jälkeen lopetettiin tältä erää. Vähän alkaa nyt siis näkymään se takapakki, mitä tässä on odoteltu, mutta ainakin nyt vielä jaksan olla positiivisin mielin ja odottaa aikaa parempaa :)