Humahtipa aika sellasta vauhtia, että on ihan hiiiiirmusen kauan viimesestä päivityksestä. Lupaan parantaa tapani taas normaaleiksi, tätä onneksi sattuu vain tosi harvoin :) Vähän voin syiksi selitellä yhtä vauhdilla muutamassa päivässä kirjoitettua esseetä, paria tenttiä ja minilomaa Jyväskylässä, ilman tietokonetta. Mutta nyt taas back in business :)

Pidennetty viikonloppu Jyväskylässä oli aivan huippujuttu. Mä, tytöt ja pari hyvää kirjaa, siin se oikeastaan koko aika sitten hurahtikin. Hyvästä seurasta tietysti puhumattakaan :) Pääosin panostettiin perheaikaan eli äipän ja mummon kanssa meni suurin osa ajasta, mutta nähtiin me Mariaa ja poikia sentäs kahdesti. Torstaina Maria haki meidät heille, pakkasta -30 astetta, joten aiemmin haaveiltu agility jäi tosiaan vain haaveeksi. Kolmituntinen Marian luona kului liiankin nopeasti, kun seura oli loistavaa :) Kotiaviemisinä oli onneksi kaksi seurustelusta hyvinkin väsynyttä tyttölasta, joten ei olleskaan hassumpi tapa ollut tämäkään aamua viettää :)

Perjantai otettiin pääosin vain levon kannalta. Aamulla kävin tyttöjen kanssa keskenäni metsästämässä kadonnutta kuntoa, jonka pakkaset tuntuivat vieneen mukanaan ja tunnin verran käveltiin jäällä tyttöjen hilluessa, kun pakkanen alkoi olla jo laskusuuntaan. Lauantaiaamuna jatkettiin sitten samaan malliin, otettiin vaan koko Penttisten perhe matkaan (tai no, itse asiassa he kyllä otti meidät kyytiin, jos tarkkoja ollaan :D) ja suunnattiin Sarvivuoren metsiin. Parituntinen lenkki, missä viisi shetlantilaista pinkoi menemään minkä ennätti (tai no okei, neljä, koska Elmoa vähän väsytti), niin lopputuloksen voi arvata :D Tytöt ei koko päivänä (eikä kyllä sunnuntainakaan) leikkineet ympärihippaa, mikä äipän luona on ihan vakio. Ens kerran sitten, kun kunto on taas kohdillaan ;D

Lomalla saatiin kuulla, että päästäisiin Oodin kanssa hallittavuustestiin, kun jatkokursseille olisikin peruutuspaikkoja tarjolla. Nyt kun aikaa loman muodossa oli ihan urakalla, niin naminpiilotusten ja namipallojen lomassa kertailtiin paikallaoloa molempien tyttöjen kanssa ja Oodin kanssa yksinkin. Aloin lisäksi opettaa Oodille tassun antamista, mulla nimittäin on tällä hetkellä kaksi koiraa, joista kumpikaan ei osaa antaa tassua. Koska se mun veljen mielestä on koiran perusjuttu osata, ni päätin sit opettaa Oodille. Haastetta se tarjoaa, sillä nuille on molemmille opetettu pennusta pitäen, et jos mun eessä istutaan, ni tarjoa kontaktia. Kyllä meni hetki blondillakin ennen ku vahingossa alkoi eka nostaa toista tassua ja mä sit naksuttelin. Nyt ollaan siin vaiheessa, et Oodi nostaa pyynnöstä tassua mua kohti ja örisee. Nih, no jonkinhan piti mennä pieleen :D Tästä se on kuitenkin hyvä jatkaa ..

Eilen käytiin Oodin kanssa treenaamassa hallilla ja panostin oikein ylipaljon siihen, että vaikka muita on, hommia tehdään vaan mun kanssa ja muualle ei haikailla. Ja tätä varten varattiin tahalteen sellanen vuoro, et puolesta välistä toiselle kentälle tuli myös treenaajat. Oodi kykeni treenaamaan helppoa juttua, ei kertaakaan rynninyt aidalle ja pysyi nätisti lapasessa :) Ihana! <3 Harjoteltiin myös paikalla istumista Rosien kanssa, pujoteltiin Rosieta ympäri ja istuttelin Oodia viä reunemmalla kun Rosie teki aksaa, samoin se toinen koira toisella puolella. Ja arvatkaas, neiti istui kuin tatti! :D Ei ois muuten onnistunut ihan helpolla Hipun kanssa tuo. Varsinkaan ku Oodi istui ihan rennosti, ei sitä kiinnostanut ku muut meni. Hippu istuis kyllä, mut sois ihan jäykkänä ja valmiina sinkoomaan. Oon silti ihan varma, et jännitän niin sunnuntaina (juu, tiän, tyhmää) ja mössin koko jutun, mutta on kyllä niin hyvä fiilis eilisistä treeneistä :)

Opeteltiin Oodin kanssa myös ekaa kertaa välistävetoja ja ne meni tosi hienosti :) Takanaleikkaus putkelle meni vaikeastakin kulmasta joka kerta oikein, se on joka ikinen kerta vaan yhtä hieno fiilis, kun se toimii, Himpan kanssa kun se tarviaa vielä treeniä ja paljon. Ja aina. Sit ihan yksinkertaista putkihyppyhässäkkää, Oodilla tuntuu olevan vähän vaikeuksia 30cm rimojen kanssa, ei ihan hirmu mielellään niit hyppäisi. Laittelin nyt sit rimoja vinoon, toinen 30cm ja toinen 25cm, ja puhuttiin Elinan kanssa, et joku kerta otetaan vaan hyppytekniikkaa, jotta tottuvat oikeisiin korkeuksiin (Rosiekin kun on maksi, mun järkytykseksi, ja harvoin me rimoja vekslaillaan koko aikaa). Keppejä tehtiin niin, et laitoin vikaan väliin kaaren, muuten samalla tyylillä pikkupätkä lopusta ja sit palkka. Ja toimi oikein hyvin :) Vähän piti oivaltaa, mut vähän oli sit kaartakin apuna. Näin me jatkamme. Hirmu hyvä mieli kyllä jäi treeneistä, kiitos taas Elina ja Rosie! :)