Kylläpäs on taas muutama viikko hurahtanut vauhdilla .. :O Tuntuu, että päivät vaan humisevat ohi eikä ennätä ees harkita tänne kirjottelua :( Toisaalta, jos ajattelee asiaa siltä kannalta, että tällä hetkellä käyn (kesä)töissä, luen tenttiin ja treenailen Hipun kanssa kaiken muun elämän ohella, niin ei taida olla edes ihme, ettei aika tunnu riittävän. Tähän vielä päälle tälläkin viikolla järjestän shelttilenkin ja melkein joka viikko vedän tottisryhmää. Ehkä siis on vaa löydettävä paikka, josta saa lisää aikaa vuorokauteen tällä elämänrytmillä :D

Edellisen kirjotuskerran jälkeen treenailtiin taas keskiviikkona. Hipun kanssa on vähän vaikea keksiä, että miten nuo treenailut hoitaa, sillon kun on paljon muita koiria mukana, kun neiti tuppaa kuumumaan niin sfääreihin kentän laidalla, ettei sitä erkkikään ohjaa enää siinä mielentilassa. Treeninä oli keppikulmia, josta meillä ei tullu sitten yhtikäs mitään, kun niillä kierroksilla olisi varmaan tuotettu muutaman vuoden sähköt pientalouskäyttöön. Tehtiin vähän sitten omia siinä ja tunsin itseni niin turhaksi ..

Torstaina käytiin sitten Annan&Adan kanssa treenaamassa omatoimitreenit Saviskassa. Anna kehitteli meille pienimuotoisen radan, mitä sitten treenailtiin. Tosi hyviä (mulle uusia!) neuvoja taas sain ja lopussa alkoi tuntua, että koirakin jo toimi ihan kohtalaisesti :) Lämmittelyineen ja pyörämatkoineen treeneihin meni yhteensä 4 tuntia aikaa. Iltapäivälenkille kun lähdin viemään Jesseä ja Almaa Hippu kävi pyörähtämässä eteisessä tyyliin "en taida tällä kertaa lähteä teidän mukaan" ja painui takasin makkariin nukkumaan. Sai ilmeisesti neiti musta yhden päivän tarpeiksi treenatessa :D Annan blogista löytyy yhteiskuva mein kauniista neideistä kesäisissä maisemissa (Lomalaisen mietteitä :) -jutun alta) :)

Viikonloppuna sitten kokeiltiin Hipun näkökulmasta jotakin uutta. Se oli se tämän kesän tähän mennessä ainoa kesäviikonloppu, jolloin ihmiset innolla kokoontuivat ulos nauttimaan lämmöstä ja ruskettumaan (ja mitä olen kuullut, niin useat myös palamaan). Niinpä se ilmeisesti säätila aiheutti jotakin sekaannusta mun päälle (en todellakaan ole mikään mökki-ihminen, mutta ilmeisesti päässä oli jonkin sortin pehmenemistä havaittavissa) ja päädyttiin siis äipän kanssa mökille ja viihdyttiin siellä viikonlopun molemmat päivät :) Lauantaina meillä oli vain Hippu mukana ja etukäteen ajattelin, et Hippu on varmaan ihan ihanne mökkikoira, sitä kun ei tarvi yhtään vahtia, et mihinkään lähtisi. No joo, siinä olin oikeassa, mutta muuten Hipun luonteelle ei meinannut olleskaan sopia se, että ollaan ulkona eikä tehdä mitään. Siis yhdessä. Hippu on niin kerrostalokoirana tottunut siihen, että ulos kun mennään, ihmisellä on aina suunnitelma valmiina, mitä tehdään. Nyt yhtäkkiä pitikin olla ulkona ilman suunnitelmaa. Nurmikkoon kuoppien kaivaminen oli sitten kai se Hipun oma suunnitelma. Se kiellettiin. Jossain kohtaa kuulin, ku äippä huusi, et nyt se lähti. Hippu siis. Sinne metsään se kuulemma suuntasi täyttä vauhtia. Olo oli vähän uskomaton, sillä en ikinä ajatellu, et Hippu ois sellanen tyyppi (toisin kuin Jesse aikoinaan). Ja eihän se ollut, neiti vaan juoksi mökkiä keskenään ympäri eli keksi sit itte jotakin mielekästä tekemistä. Kyllä meitä vähän huvitti! :D

Toisena päivänä mökkeily sujui Hipulta jo vähän paremmin ja neiti osasi ottaa iisisti makoillen nurmikollakin. Järvi oli tosin sellainen asia, johon ei tullut kumpanakaan päivänä tehtyä tuttavuutta. Kyllä on pienellä hyvä muisti! (Viime kesänä Hippuhan roikkui laiturin nokassa toisella mökillä ja yritti saada selville, mitä vesi oikein on, kun se oli niin oudosti hyllyvää maata. Pitihän sillä kokeilla kävellä ja seuraamukset nyt voi arvata. Uppeluksiin joutunut pikkukoira nopeasta pinnalle noususta huolimatta sai näköjään ikuiset traumat järvistä loppuelämäkseen ja ei sen vuoksi voi lähestyä järveä kymmentä metriä lähemmäksi, mikä päti myös mökillä. Innolla pyysi mut leikkiin, kun tulin aurinkoa ottamasta, ilmeisesti tyytyväisenä, etten joutunut järven kaappaamaksi. Huvittavaa on, että lenkillä yksi polku kulkee ihan vierestä järveä, siis ihan rannassa, ja se ei silti neitiä pelota).

Maanantaina jäikin paimennukset välistä, joten seuraavat treenit oli sitten keskiviikkona olevat agiliidot. Nyt panostin kaikkeni siihen, ettei Hippu pääse kuumumaan. Kentän takalaidalle laitettiin esteitä, joita pääs itsenäisesti tekemään muiden tehdessä rataa ja me tehtiin niitä alkuun (sai selkeästi hyöryjä pois pienestä). Sit olin Hipun kanssa sen vikan hetken, ennen ku ite päästiin radalle, siin estekopissa sitä rauhotellen. Ja paremmin se homma sujuikin sitten, oli enemmän keskittymistä neidillä havaittavissa kuumumisen sijaan. Rata meni suht hyvin, mun omista mokistani huolimatta. Ihan hyvät fiilikset jäi. Oman vuoron jälkeen lähdettiin sit Hipun kanssa metsään kävelemään siihen likelle ni ei tarvinnu taas vierestä seurata muitten tekemisiä. Ja sit taas kentän takalaidalle tekeen omat parit treenit viä ennen uutta vuoroa. Ekaa kertaa tehtiin radassa keinua, mikä sujui kyllä tosi hyvin :) Siitä se lähtee ..

Itse ratana oli hyppysuora, josta tultiin putkelle ja siitä kierrettiin sitten kolmen hypyn ja kahden putken ympyrää. Tokalla kierroksella ympyrästä piti sitten päästä irtaantumaan (ite tein putken jälkeen persjätön) keinulle, joka oli siellä sivummassa ja sieltä kääntää muurille ja hypylle. Jälkimmäinenkin meni hyvin lukuunottamatta sitä muuri-hyppy -osuutta, missä ois pitäny irrota suoralle, mutta ku ei onnistunu. Ekalle kuitenkin päästiin ja jätin homman siihen. Itsenäisesti treenattiin rengasta (miten se voikin olla ollut nyt Oreniuksen koulutuksen jälkeen niin vaikeeta), A:ta (menee NIIN hienosti nykyään :D) ja keppejä. Keppejen kanssa oli hassua, et jos yritin tehdä pelkkejä keppejä, niin Hippu yritti väkisin alottaa kepit väärältä puolen. Sit kun otin keppejen viereen hypyn, josta käänsin koiran kepeille, niin se meni tosi hyvin. Noh, tärkeintä, et meni hyvin ja harvoin kai radalla ihan pelkkejä keppejä on :) Kepeillä Hipulla on ehkä rytmi taas vähän parantunu paremmaksi, nyt pitää vaan jauhaa niitä joka treeneissä ..

Perjantaina oltiinkin sitten taas agiliitelemässä, kun päästiin Annan (Ström) ja Elisan (Hietalo) valmennusrinkiin :) Anna oli tehnyt meidän ryhmälle sellasen suht mukavan radan (14 estettä), josta 8 me mentiin ihan suht onnistuneesti (jos ei oteta huomioon mun pyörähtelyjä siellä, kun en oikein ennätä ikinä) :) (. esteen jälkeen oli kaksi putken päätä heti hypyn jälkeen ja se oli meille aivan tositosivaikea. Hippu oli sitä mieltä, että koska ei voi satavarma olla (vaikka kuinka tein kaikkeni, et ois voinu olla) ni ei sit mennä kumpaankaan päähän sitä putkea. Siinä sitten jankattiin useampikin hetki ja välillä onnistuttiin ja välillä ei, ei vaan meinannut oikein mennä jakeluun. Siitä taas kun jatkettiin, loppu meni hyvin lukuunottamatta lentokeinua, minkä Hippu teki. Keinu ei ennättänyt yhtään alkaa laskeutua, kun neiti vetäs sieltä päästä nenilleen hiekalle. Luuli ihan selvästi, et se oli puomi, pitäs jotenkin saada ne selkeästi erotettua toisistaan (vinkkejä?anyone?). Heti vaan tietysti uudestaan keinulle ja ekan kerran meinas olla tulematta, mutta tuli sit kuitenkin. Illan treeneissä sit nähdään, et mikä oli vaikutus .. :O Muuten jäi kyllä tosi hyvä mieli koulutuksesta. Kiitos Annalle pitkästä pinnasta ja hyvistä vinkeistä! :)

Tässäpä vielä yritelmäkopio Annan meille tekemästä radasta (suuntaa antava nyt ainakin, jollei muuta, jotenkin noin se meni):

 

1244640175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Viikonloppu menikin sitten pääosin töissä, joten mitään koiramaista kerrottavaa ei viikonlopulta enempää. Maanantaina sitten taas suunnattiin parin viikon tauon jälkeen paimentamaan. Sinikka kysyi, että mitä oikein olen tehnyt tuolle koiralle, kun tuntui, että se toimi niin paljon paremmin. Aikas lailla sitä ollaan tässä yhteen tuon teinitytön kanssa otettu välillä, että ehkä se vihdoin alkaa toimiakin. Yhtään kertaan ei tullut eteen vaan toimi siellä takana ja melkeinpä sillä lailla kuin pyysin. Ja kaiken lisäksi ihan vain mun ääntä kuunnellen eli enää ei ollut tölkkiä uhkailuna edes mukana. Ehkä se lammastelukin lähtee tästä taas etiäpäin .. :) Rio-veikka menee muuten huomenna ensimmäistä kertaa kokeilemaan lammastelua, saas nähdä onko siskoonsa tullut ja mitä Sinikka ylipäänsä veikasta sanoo :O Onko sitä mieltä, että ovat kuin kaksi marjaa .. :D Zempit Riolle siis ja nyt taitaa tämä kirjuri suunnata päivälenkittämään koirat ja ruokailemaan ennen kuin iltatreenit koittaa. Koiramaista raporttia lisää heti kun taas joudan .. :)