Kevät <3 Niin se tuli! :) Eilen päivälenkillä nauroin ääneen, kun katsoin, miten kura lensi koirien tassuista ja kotia tullessa oli tassu- ja mahakarvat kurassa. Leimatkaa sekopääksi, mut rakastan <3 Mut on selkeästi ehdollistettu, että kura tarkoittaa kevättä. Kuka mut siis tähän kouluttikin teki hyvää työtä :D Vois meinaan luulla, et kolmekoiraisessa perheessä ei kurakelejä odotettaisi .. Mut mä ootan! :)

Eilen sitten kevään kunniaksi trimmasin tyttöjen tassut. Voi, mitkä pienet kauniit tassut sieltä karvan alta paljastuikaan <3 Mulla kun on se periaate, etten talvella juuri tassuja trimmaile, jotta karvat ees vähän lämmittäs, varsinkin kun Oodi erityisesti on ollut palelevaa sorttia. Nyt kun tassut on siistit, ni voi että non kauniit! :) Ja taas edessä monta trimmitreenikertaa mulle tulevia näyttelyitä ajatellen. Nyt noi oiskin näyttelykunnossa, jollei Oodin korvakarvoja oteta huomioon. Mutta nekin ajallaan :D

Tänä aamuna suunnattiin vapaapäivän kunniaksi Oodin kanssa hallille aamulenkillä. Oodi oli kyllä aivan mahtava, tuntuu, ettei mun kehut riitä sitä kehumaan edes riittämiin, vaiks miten kehun. Mut onneksi on lelu! :D Lelu on ihan parasta, mitä Oodi tietää. Sen perään sännätään niin, ettei tassut meinaa edes pysyä perässä. Kun lelun saa kiinni, sitä tapetaan sellasella innolla, et terrieritkin jäis toiseksi :D Lelulla mä siis pääosin palkkasinkin, uusia esteitä sit namipalkalla. Tänään aloteltiin pienellä tekniikkapätkällä, missä oli välistävetoa ja takaakiertoa. Meni niin hyvin! :) Jotenkin Oodia on vaan makee ohjata, se jotenkin ni paljon enemmän ajattelee, mitä sille yritän näyttää. Yhtään ei mene siis häseltämisen piikkiin vaan oikeasti, jos Oodi menee väärin, ni niin mä sen ohjasin. Ja jopa huomasin sen ite, minkä tein väärin :D Hienosti sujui radanpätkässä välistävedotkin, vaikka vasta viimeksi tehtiin niit ekaa kertaa. Takaakierto nyt oli tuttua, mutta hirmu kiva pätkä yhtä kaikki :)

Välissä tehtiin sit rengasta (toista kertaa) ja pituutta (ekaa kertaa). Molemmat meni aivan hirmu hyvin, ekan kerran Oodi kiersi renkaan, minkä jälkeen kaikki suoritukset meni oikein. Pituudella kaikki kerralla oikein, yhtään epäröimättä :) Myös pussia tehtiin pitkästä aikaa eikä ongelmia, pienellä raivolla Oodi puski painavasta pussista läpi :)

Loppuun otettiin sit vaan ympyräjuoksua putkilla ja hypyillä höystettynä. Hirmu hienot haut putkille vaiks jäin paljonkin jälkeen ja hypytkin sujui lukuun ottamatta yhtä hyppyä, minkä Oodi kiersi. Hyppyjen kanssa Oodi on edelleen välillä epävarma, mut tästä me puhuttiin Miiran kanssa aamulla ja siihen tulee sit jotain selvyyttä mein Seinäjoen reissulla. Jotenkin en oo aiemmin osannut tuosta hyppyjutusta ni ees stressailla, ei viä ole ni paljoa kokemusta ole tästä lajista ja esim. rimakorkeuksien oppimisesta. Oodi ei niit korkeampia rimoja oikein mene ja mä oon sen pääosin vaan laittanut kokemattomuuden piikkiin. Samalla reissulla käydään myös Piiralla hoidattaas koirat eli siellä tulee sit viimestään varmuus, ettei mikään fyysinen neitiä vaivaa, muutenhan Oodi on terveeksi läpivalaistu :) Sittenpähän selviää, miten treenaamisia hyppyjen suhteen jatketaan ..

Hirmu kiva fiilis jäi treeneistä, pitänee toistekin käydä ihan vaan Oodin kanssa kahdestaan :) Viikon päästä sunnuntaina alkaa sit ohjatut treenit, siihen päälle on ihan hyvä käydä tällasta omaa kivaakin tekemistä. Toinen on ni topakkana ja tosissaan, sitä intoa tekemiseen on ihana katsella. Eikä kuitenkaan kuumumista missään, into on täysin hallittua :) Ihana! <3

Oodi meinasi hallilta tullessa aiheuttaa taas harmaita hiuksia, kun neiti ei voi kävellä. Ollenkaan. Ei auta maanittelu, käskytys, ei mikään, neiti vaan tököttää paikallaan yhtään liikkumatta. Tätä samaista paikalleen halvaantumista aiheutuu myös sillon, jos Sussun & shelttien kanssa ollaan lenkkeilty ja lenkin lopussa mein tiet erkanee. Siihen loppuu usein Oodin kävelykin. Jos ollaan vähän liikennöidyllä tiellä, oon vaan jättänyt Oodin siihen ja jatkanut itse matkaa. Sieltä se vähän matkan päästä hipsii hiljaa perässä ja tulee sivulle seuraamaan, järkyttyy kai siitä, et voinkin vaan jatkaa matkaa ja jättää blondin siihen. Se ei tänään oikein toiminut eli liikennettä oli aikas paljon enkä voi mitään autotietä tosiaankaan ylittää siin välissä. Niinpä hetken aikaa tokoiltiin ja kun homma rupes olemaan hanskassa, otin vaan tiukan käskyn, et nyt mennään ja sit mentiin. Taitaa tää siis olla sidoksissa tuohon teiniangstiin, mitä on viime aikoina ollut ilmassa ja sen lisäksi siihen, et Oodia ei kovin hotsittaisi lähteä kivasta paikasta pois. Agikentältäkin mun piti se käydä kantamassa pois, sinne blondi jäi keskelle kenttää töröttämään pettyneen näköisenä, ku sanoin, et treenit on nyt loppu. Noh, ei ainakaan ole epäilystä, että onko Oodista kiva käydä harrastamassa :D

Nyt sit hetki koulujuttuja ja sit Annan ja podengojen kanssa jäälle :) Illalla viä mahdollisesti Maijun ja shelttien luo kyläilemään, joten tähän päivään mahtuu koiramaista ohjelmaa :) Samanmoista taitaa olla luvassa huomenna, mutta koiria odottaa sit perjantaina ja lauantaina lepopäivät, ku oon ite töissä. Perjantaiaamuna tosin viä aksaillaan Himpan kanssa, mutta muuten sit otetaan taas rennommin pari päivää. Paitsi, että saadaan Sussun porukka lomilta takas lenkkikavereiksi. Ihanaa sekin! :)