Erehdyin luulemaan, että muutaman tunnin kaupunkireissulla saisi pennun väsyneeksi ja sen jälkeen voisi rauhassa keskittyä itse lukemaan tenttiin .. Väärin meni! :)

Aamu alkoi siis keskustareissulla (taas kerran), kun M&M:ssä oli avajaiset. Platinakorttia ei valitettavasti ennätetty saada, mutta Oodille saatiin ruokaa puoleen hintaan ja taas kokemuksia ihmispaljoudesta. Oodi oli kaupassa kuin kotonaan, häntä tötteröllä tahtoi lähteä käytäviä tutkimaan eikä vastaan tulleet ihmiset tai koirat hetkauttaneet suuntaan tai toiseen :) Ihanan reipas!

Melkein tunti meni siellä jonottaessa, jonka jälkeen siirryttiin toiseen lemmikkieläinliikkeeseen etsimään pieniä palloja Oodille kun tuolla ei ollut. Matka torin läpi meni osittain itse kävellen, osittain kantaen, kun aikas kylmä oli ja pieniä tassuja meinasi palella. Lemmikkiasemalla piti taas hyllyvälejä tutkiskella ja tehdä uusintatuttavuutta Nipa-tervun kanssa :) Päästin Oodin hihnastakin irti, että saisi rauhassa seikkailla, niin Oodihan olikin sitä mieltä, että tää paikka on jo nähty ja meinasi käytävään painella. Ei siinä paljon mua muisteltu, mutta onneksi huutamalla neidin sai takasin :) Heti tosin vaan, kun irti pääsi, niin veto käytävään oli kova eli koiruus piti kytkeä hihnaan taas, kun lemmikkikauppa oli hänen mielestään jo nähty :D

Seuraavaksi oli suuntana bussipysäkki ja suunnitelmana suunnata kohti kotia. Matkalla törmättiinkin Jaanaan ja päädyttiinkin makutuomariksi silmälasiostoksille. Siellä pienen koiran valtasi unisuus ja Oodi otti puolen tunnin unet mun toimiessa makutuomarina. Unien jälkeen suunnattiin sitten Jaanan kyydillä kotia. Ja siinä kohtaa se yllätys. Ei neitiä väsytä sitten olleskaan :D 1,5h vetivät Hipun kanssa painirallia hurjien ärinämurinoitten säestämänä ennen kuin uni voitti. Ei ole siis helppoa ei, jos pienen väsyksi tahtoo .. :) Tosin varmaan oma osansa tässä nuilla mielettömillä unen lahjoilla. Matkalla keskustaan en mahtunut istumaan, kun bussissa oli täyttä, niin Oodi otti unet sylissä mun seistessä. Keskustassa sitten piristyi, mutta silmälasiliikkeessä oli ilmeisesti niin tylsää, että uni taas maittoi. Ei ainakaan neiti ota turhia paineita mistään, unet otetaan sillon, ku siltä tuntuu :)

Eilen piti olla suuntana treenit ja aamun hippaleikkien jälkeen maittoikin neljän tunnin unet. Mä katselin tyytyväisenä pennun unta iltaa ajatellen. Suunnitelmat muuttuivatkin, kun Tytti ei päässytkään treeneihin. Ulkona lähes 20 astetta pakkasta ja hurja myrskytuuli, niin ei mitään mahdollisuutta lähteä pennun kanssa bussilla hallille. Niinpä halli-ilta muuttui koti-iltaan ja me suunnattiin pyörävarastoon, kerhohuoneeseen ja kuivaushuoneeseen reissulle. Hieman mielikuvituksetonta ja tylsää, mutta eipä ollut muitakaan sisätiloja tarjolla :D Oodi suhtautui tähän reissuun onneksi pennun positiivisuudella eikä protestoinut valintaani vastaan, ennemminkin oli innoissaan. Hissistä suoraan täyttä laukkaa rappukäytävään, niin kivaa! :D Kaikki nurkat kun oli tutkittu, oli seuraavana vuorossa pyörävarasto. Valot ei ees kunnolla ennättäneet syttyä, niin neiti jo painoi menemään pitkin poikin varastoa hajuja tutkien. Kerhohuoneen ja kuivaushuoneen kanssa sama juttu. Ihanaa, kun Oodi on niin tomera, menee ja tutkii kaikki paikat eikä mua siinä tarvitse vilkuilla :) Kuitenkin heti, jos pyydän, Oodi tulee salamana häntä heiluen :)

Illan aikana sitten treenailtiin useempaan otteeseen kontaktia ja yritettiin ottaa maahanmenon alkeita sekä leikittiin palloleikkejä ja räsyllä. Viä on meillä aikas lailla hakusassa, miten maahan mennään, mutta eiköhän se tästä :) On se niin erilaista koiran kanssa joka ei ole makupalahullu, mutta aina on kiva oppia uutta. Luulen lisäksi, että Oodilla pysyy vire vähän paremmalla tasolla, kun kaikki ajatukset ei mene tyylillä "sillonnakkisillonnakkisillonnakki" :D Illalla jatkamme harjoituksia .. :)

Lauantaina olikin kyläilypäivä. Jaanallehan sitä suunnattiin vielä tarkastamaan pennun suhtautuminen, kun ensi viikonloppuna meidän nuorimman neidin olisi tarkoitus siellä majoittua :) Rennostihan se meni kuin mikä (niin kun jo alla olevasta videosta voi päätellä :D) ja kivaa oli kaikilla :) Huldan haukkumiseen meinasi Oodi jossain vaiheessa lähteä mukaan, siksi videossakin esiintyi suihkupullo (Miira: me ei siis Oodia harjattu, niin kun sä oletit *hihittää takas*). Kiva ilta oli meillä kaikilla, kiitos taas kerran Jaanan porukalle :)

Perjantaina tosiaan käytiin Oodin kanssa keskustareissulla myöskin, silloin purkamassa kertyneitä energiavarantoja. Ja kyllä neidistä jo perinteiseen tapaan sai olla ylpeä, kun neiti pussasi tyyliin puolet keskustassa liikkuneista ihmisistä ja suoritti tutkimuksiaan lemmikkieläinliikkeessä tomerasti häntä heiluen. Saman ikäinen Nipa-tervukin oli ihan jees tyyppi Oodin mielestä, ainoa, mikä hieman otti päähän oli Nipan tyyli muksautella Oodia isoilla etutassuillaan. Ainoat hirvitystä aiheuttavat olivat häkissä lattialla olevat kanit, ne ei Oodia pelänneet olleskaan, mutta Oodia vähän hirvitti ihmeelle tuoksuvat ei-koirat, joita ei oikein osannut miksikään luokitella.  Pienen tutustumisen jälkeen kanitkin olivat ok eivätkä enää oikein aiheuttaneet reaktiota suuntaan tai toiseen. Parin tunnin tutustumisreissun jälkeen kotona seinätkin saivat olla rauhassa (ei ollut kai niin tarvetta nukkua kesken reissun, niin uni maittoi viä kotonakin) :)

Nyt sitten huomenna aamusta suunnataan hallille Sussun ja Zeldan kanssa ja illalla mennään Sussulle tapaamaan vihdoin myös perheen miespuoliset jäsenet :) Keskiviikkona meitä odottaakin sitten jo ensimmäinen eläinlääkärikäynti rokotuksineen. Miten se aika meneekään näin vauhdilla ..