Sitäkin tässä välissä jo nimittäin ennätettiin epäillä, kun tää blogin päivitys on ollut retuperällä .. :D Mut hengissä juu, isompia opiskelutehtävien palautuksia yliopistolle, joululahjojen etsintää, pikkujouluja, aksatreenejä treenien perään (en ees muista, kuin monet oli parin viikon sisään, mut voin sanoa, et MONET :D) ja nyt sit viimesimpinä pakkaamiset, tyttöjen joulupesut jne. ennen ku tänne Jyväskylään päädyttiin, ni ei vaan ennättänyt. Fakta vaan on, ettei aina ennätä :(

Aksaa mahtui hyvää ja huonoa kuluneisiin viikkoihin. Tiivistetysti Himpan eka treeni hallilla oli jotain aivan kamalaa, neidin pää ei kestänyt uutta paikkaa, omaa häkkiä ei ollut, missä rauhoittua ja kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Pitkään aikaan en oo Himppaa nähnyt ni ylikuumuneena. Kesken treenin sitten lähdettiin kotia, Zeldan ja Fannyn kautta tosin, joten Hippu sai sitten stressin vastapainoksi riehua mustien kanssa. Takas sieltä käveltiin Himpan kanssa ilman hihnaa ihanassa harmoniassa, vaikea oli edes uskoa, että saman koiran kanssa olin liikenteessä, joka hallissa räksyi ja poksui. 

Seuraavat treenit Zeldan kanssa menikin sit jo aivan toisella lailla, otin netistä radan Hukka-Putken sivuilta vanhoista kisoista ja tehtiin tuota niin, että kepit oli korvattu pussilla. Alkuun otin ihan muutamilla esteillä lyhyitä pätkiä namikuppipalkalla ja kun kaikki tuntui sujuvan, niin ajattelin, et kokeillaan koko rata samalla kertaa. Ja siin ois kyllä kameraa tarvittu, ykkösellä Hippu vetäs sen radan nollana läpi ja oli kyllä sellasia irtoomisia ja radanlukutaitoa pikkumustalla, et huhhuh! :D Huomaa siis, että tuo omatoimitreenaaminen on just Hipun juttu. Ja onneksi näin, sillä me ei tosiaan Himpan kanssa päästy kevään ohjattuun ryhmään. Tai no siis oltas päästy, mutta rahasta se jäi kiinni. Kahta koiraa ei mitenkään kykene uuden hallin myötä nousseilla hallimaksuilla treenaamaan, kun kuitenkin molemmat tarvitsee vähintään ne yhdet omatoimiset per viikko. Niinpä sit ajattelin, että tän kevään sooloillaan, Hipun kanssa kun on niin selvät sävelet, mitä sen kanssa tulee tehdä, että kyllä me muutama kuukausi pärjätään omillaan :) Ja Hippu nauttii, kun ei turhia tarvia odotella.

Toinen treeni tehtiin sit Elinan ja Rosien kanssa. Ihan simppeliä ratapätkää ja keppejä kaarien kanssa niiku edelliselläkin kerralla. Tosi kivasti meni ja alkukuumumisen jälkeen Hippu alkoi taas nopeammin olla käsissä pysyvissä :) Kepit alkaa olla jo aikas hyvin kaarilla kohdillaan, edelleen pitää vähän päästä hidastamaan, jos pitkää suoraa tulee kepeille, mut muuten sujuu puolin ja toisin. Nyt Himpan kanssa sit joululomaillaan, pitää katsoa, jos viä tälle vuodelle yhden treenin ottais ..

Oodi kävi hallilla treenaamassa mun kanssa ihan keskenään ja Essi oli meitä kouluttamassa. Tosi hyviä neuvoja sain (kiitos Essi! :)) tulevaisuutta varten, monta sellasta pientä juttua treenattavaksi taas tästä eteenpäin, mitä mulle ei ollut tullut ees mieleen. Perjantaina jatkettiin sit Ace:lla treeniä: takaakiertoa, suoranpätkää yms., mm. twisti ja saksalainen tulivat uusina. Oodin kanssa ollaan nyt sit kanssa lomalla, 2.1 mennään treenailemaan omatoimisesti ja sit siit seuraavalla viikolla jatkuu ohjatusti. Oodille en nyt omalle hallille ota treenejä ennen kuin tuo Acen treeni loppuu. Siin on kuitenkin perjantaisin ohjatut ja sunnuntaisin vapaat treenit ni siin on nuorelle koiralle riittämiin. Kaikki nämä saadut neuvot vaan ylös ja sit jatketaan näillä eväillä taas yksin helmikuussa :)

Zeldan ja Fannyn kanssa ollaan lenkkeilty paljon :) Niin pakkasissa kuin vähemmän pakkasissakin, koirille vaan kun pukee päälle niin kyllä sitä tarkenee, varsinkin jos irti pääsevät juoksemaan niin ongelmaa ei ole. Otsalamput vaan päähän ja metsään, ni niin pääsee :) Nyt saatiin tänään Marian tekemät tossut tytöille, Oodi väriinsä sopivat oranssit ja Hippu mustavalkoiset. Aivan tosi hienot ja näppärät! :) Hippu nyt ei omiaan viä päässyt testaamaan (tuskin omaksi harmikseen kuitenkaan), mutta Oodi niillä jäällä kirmaloi Qurun ja Hipun kanssa eikä ne menoo haitanneet olleskaan :) Ja ei muuten tassuja palellut! Kiitos viä Marialle tätäkin kautta :) Keskiviikkona otetaan sit Marian ja poikien kanssa viä uusiksi, saas nähä onko Oodi jo lämmennyt Vertillekin, Vertti kun huomasi Naisten tulleen ja Oodi ei oikein innostunut takapäässä roikkuvasta pojasta, ahdistui ennemminkin raukka. Hippua ei Vertin ahdistelut haitanneet, tuntui olevan täysin tajuamaton toisen takaa-ajatuksista ;D Qurun kanssa leikit sujui, Quu kun on viä ihan lapsen tasolla (ja onhan ysikuinen nyt oikeastikin lapsi :D), niin leikit kävi enemmän yksiin :)

Nyt me ollaankin sit jonkin aikaa joululomailemassa täällä Jyväskylässä. Lauantaina tultiin ja pois lähdetään sit joskus ehk ens viikolla, tarkkoja suunnitelmia ei viä ole :) Kirjottelen mein lomasta enemmällä ajalla, nyt me suunnataan tyttöjen kanssa viä ulos pakkaseen ..