Tänä viikonloppuna onkin ollut paljon koiramaista tekemistä, ja tuloksena laumamme nuorimmainen vetelee sikeitä tuossa jalan vieressä eikä ihan ensimmäistä tuntia :)

Oikeastaan meneminen alkoi jo torstaina, mutta laitetaan opiskelijaelämän epäsäännöllisyyden piikkiin, että sekin tähän nyt mukaan lasketaan :D

Torstaiaamu alkoi metsälenkillä koirien kanssa. Hippu ja Jesse saivat juosta vapaana, mutta Almalle ei tätä iloa samassa määrin suotu juoksujen takia. Metsässä ilottelu väsytti hauvat niin, että kotia tultua ne nukkuivat tyytyväisinä korvaansa lotkauttamatta monta tuntia.

Illalla porukan toivuttua lenkistä koitti sitten henkisen rasituksen vuoro. Ystävämme sai idean, että voisimme ottaa varaslähdön viikonlopun treeneihin ja niinpä sitten ohjasin minitreenit Petosella järven jäällä. Hyvin sujuivat harjoitukset kaikilta osanottajilta (oman laumamme lisäksi mukana oli Iisa). Puolen tunnin treenaamisen jälkeen päästimme koirat irti kirmailemaan jäälle, joten voi arvata, että kotia oli taas vietävissä läjä väsähtäneitä koiruuksia.

Perjantai oli otettava sitten jo lepäilyn kannalta, muuten ei varmasti jaksettukaan tätä pidennettyä viikonloppua samalla vauhdilla loppuun. Lauantaiaamuna sitten koittivat ensimmäiset tottelevaisuustreenit. Tosi hyvin pikkuneiti suoritti pyydettyjä tehtäviä (esim. luoksetulo, pujottelu koirakoiden välistä), vaikka ympärillä pyörikin monia koirakoita. Kaikkea kunniaa ihminen ei kuitenkaan voi tästä itselleen ottaa, vaan pakko on myöntää, että paidan helmassa roikkuneella namipussilla oli varmastikin oma osuutensa asiassa :D

Hipulla oli myös tärkeä rooli treeniryhmämme hauskuuttajana :D Hippu ei nimittäin pujottelua suorittanut minkään ennalta määrätyn kaavan mukaan, vaan ihan omalla, hippumaisella tyylillään. Neiti ei nimittäin koko ympyrän kiertämisen aikana ottanut ainuttakaan kävelyaskelta vaan koko rinki mentiin tasajalkapompuilla. Hyvähän se on, että pennulta löytyy intoa noin paljon tokoiluun, nyt vain alamme vähitellen keskittyä kenguruenergian kanavointiin :)

Yleisesti treenit taisivat mennä hyvin, ja ainakin kuulemani palautteen mukaan ihmiset olivat tyytyväisiä. Nyt siis vaan suunnittelemaan ja odottelemaan seuraavia treenejä :) ! Jännityksellä odottelen, että kuinka koirien kanssa on kotiläksyjä jaksettu harjoitella. Hymy tuntui nousevan useammankin ihmisen kasvoille siinä kohtaa, kun kuulivat, että kotiläksynä on opettaa koiralle tunnistamaan sormet nimiltä. Kohta sitä passaa vieraillekin esitellä, kuinka fiksuja koiria kaikilta löytyy :)

Päivällä Hipulla oli muutaman tunnin palautumisaika, jota neiti ei kylläkään kovin hyvin tuntunut käyttävän hyväkseen. Noin tunnin unien jälkeen Hippu taas pompotteli menemään ikään kuin mitään harjoituksia aamulla ei olisi ollutkaan. Tämä kostautui sitten illalla, kun lähdimme ystävämme tupaantuliaisiin. Siellä Hippu oli hereillä noin tunnin vieraiden ihasteltavana, jonka jälkeen uni vei voiton ja pikkuneiti vetelikin sikeitä muutaman tunnin omassa kuljetusboksissaan pöydän alla. On se kyläily rankkaa puuhaa! Hippua ihmisten lisäksi viihdytti berninpaimenkoira Heta (5kk), mutta hauvojen puuhailu taisi suurimmaksi osaksi olla sitä, että Hippu lymyili pöydän alla turvassa 10-kertaisesti suurempaa Hetaa, ja niinpä suurin osa illasta kuluikin milloin kenenkin sylissä ollessa.

Sunnuntaiaamuna saatiin sentään nukkua pidempään, kun ei ollut lähtöä mihinkään kukonlaulun aikaan (saattaa hieman olla liiottelua, treenit alkoivat lauantaina kymmeneltä :D). Aamutoimien jälkeen suuntasimme Rytkyn nuorisoseuraintalolle, jossa järjestettiin Savo-Karjalan Sheltit ry:n vuosikokous, ja Hippu oli tietysti taas mukana. Kokouksessa Hippunen vietti alkuajan sylissä, mutta sen jälkeen uni vei voiton ja neiti jatkoi uniaan kuljetusboksissaan. Samoilla unilinjoilla on sitten käytännössä mennytkin koko päivä lukuun ottamatta tehokasta painimatsia Alman kanssa, kun piti ottaa takaisin se aika, mitä neidit eivät olleet toisiaan nähneet.  Niinpä täältä löytyy nyt väsynyt, mutta rutkasti uusia kokemuksia saanut Hippu-neiti :)

Hippu lähettää terveisiä kaikille uusille tuttavuuksilleen :) !