Maanantaina treenailtiin taas kera molempien tyttöjen. Iltapäivemmästä treenasi Oodi ja edelleenkään ei ole neidistä kuin hyvää sanottavaa :) Tehtiin riemuympyrää ekaa kertaa ja Oodista se tosiaankin oli riemukasta :D Palkkana oli lelu ja välillä namialusta ja aina vaan meno on k-i-v-a-a ja sujuvaa. Namialustankaan kanssa Oodi ei vaikuta olevan leimautuneen palkkaajaan (eli siis siihen ihmiskaveriin kupilla) vaan homma toimii myös niin, et ite jätän namikupin Oodin huomaamatta selän taa ja sit juostaan ympyrää siihen asti (pakko oli kokeilla kerran). Suorittaa siis esteitä sujuvasti myös ilman apuihmisiä :)

Tehtiin taas perinteisesti puomin kontaktia. Edelleen vahvistuvasti tuntuu, et Oodi alkaa muistaa, et miten ja missä kohtaa pysähdytään. Muuten tulee alastulon sujuvalla vauhdilla. Namikuppi oli suoran lisäksi myös sivummassa eli matka puomilta voi jatkua myös muuten kuin tikkusuoraan eteenpäin. Rengasta mentiin niin, että Anna piti rengasta jo ylempänä eli hyppäämiseen totutetaan mein neiti renkaan läpi menemisen lisäksi, ei ongelmia tässäkään :) Kiertoja ja sylkkäreitä treenattiin taas aluksi ja meno samaa kuin ennen, mutta häiriönä sekä Anna&Hertta sekä Joni&Alma, ni sai siin välillä töitä tehdä, et olin kivin. Hyvin kuitenkin tyttö keskittyi lukuun ottamatta paria kunniakierrosta, mitkä oli kai _pakko_ heittää ympäri hallia lelu suussa siin kohtaa, kun sai sen itselleen voitettua :D Tämän suhteen edelleen treeniä tulevaisuudessakin aina kun vaan mahdollista, hyvää tekee pennulle oppia, et muutkin tekee samalla ja silti voi keskittyä. Nyt alettiin myös ekaa kertaa tehdä keppejä, meillä kun ei hallilla ole kujakeppimahdollisuutta, ni olin hetkellisesti hukassa, et miten toimitaan .. Nyt kuitenkin alotettiin sit treenaus vinokepeillä ja toivotaan, että puhelintukeni avulla (kiitos Miira ;D) saadaan homma tarpeeksi ymmärrettäväksi mulle, jotta mä sit osaan selittää asian Oodille. Ainakin nyt eka kerta meni tosi hyvin, tässä kohtaahan tää nyt viä onkin aivan ylihelppoa ..

Ja nyt tosiaan häiriötreeniä Oodille luvassa, sillä ens kuun 10. päivä me suunnataan Sussun ja Fannyn kanssa ACEn starter -kurssille eli agilityn alkeita lähdetään ihmettelemään :) Oodihan nyt tässä on jo kuukauden päivät viikoittain aihetta ihmetellyt mun mielestä hyvinkin ihanalla asenteella, mutta lähdetään uuteen ympäristöön, uusille esteille, uusien häiriöiden kanssa treenailemaan ja katsomaan, mitä osataan. Lisää siis opetellaan ja mä itse nimenomaan haluan just tähän kohtaan varmistusta siitä, että mitä oon tehnyt oikein ja mikä asia kenties vois kaivata hienosäätöä. Hyvin tuntuu mein treenit sujuvan, en vois olla tyytyväisempi, mutta toisaalta ei sitä itse aina (tosiaankaan! :D) omia virheitään näe saati sit niit ajatuksellisia erheitä. Pelkään ainakin, et liikaa keskityn korjaamaan Hipun kanssa tehtyjä virheitä niin, et kehitän sit liudan uusia. Noh, joka tapauksessa siis kaikin puolin hyvä, et kurssille päästään. Ootan innolla! :D

Himpan kanssa treenit ei menneet mitenkään erityisen kehuttavasti. Syynä toisaalta itse aihe, toisaalta mun asenne, joka petti viime metreillä :( Asenne oli siihen asti hyvä, kunnes ennen treenejä Mimmu kertoi, et mein treenihalli muuttaa. Siis muutos usein on hyvästä, muttei kuitenkaan aina ja tässäkin tapauksessa se riippuu siit, et kuka katsoo ja mistä katsoo .. Plussaa se, et se halli on meitä tosi lähellä, lämppälenkin päässä. Se on siis lämmin ja lähellä, ei siis enää bussireissaamista parhaimmillaan kahdesti päivässä :) Mutta sitten tulee se MUTTA. Kaikki hienompi on aina kalliimpaa. Ja koska opiskelijana en kahden koiran harrastamisten kanssa rahassa pyöri, niin oon kyllä omalta kannaltani sitä mieltä, et mieluummin palelen kylmässä, kolkossa hallissa ja matkaan sinne bussilla kuin maksan liki tuplahintaa paremmasta hallista, jossa ei oikeasti olisi varaa käydä .. Täytyy siis tehdä laskelmia harrastuksen jatkuvuudesta, kyllä tän jotenkin on pakko jatkua, mutta muutosta väkisinkin luvassa .. Niinpä fiilis ei ollut mitä parhain Himpan kanssa treenatessa ja sen tietää, miten siinä käy. Ihan suht onnistunutta suoritusta kuitenkin, mutta kaukana mistään kunnon fiilareista :( Ehk tänään illalla sit paremmin ..

Muuten tähän viikkoon kuulunut lenkkiä Sussun ja Fannyn kanssa. Fanny-varakoira, joka siis Zeldan mammaloman ajaksi meni Sussulle täyttämään koiran paikkaa perheeseen taisi jäädäkin sinne pysyvästi :) Oodi on aivan ihastuksissaan, Hippu omalla tyylillään aikas välinpitämätön asioiden saamaan käänteeseen ja Zeldakin nyt totuttelee uuteen perheenjäseneensä, kun itse perjantaina palautui takas kotia. Vauhtia siis riittää tyttöjen metsälenkeillä, ja metsälenkit ovat treenien ja muun pikkupuuhastelun lisäksi taanneet viherkasvien turvallisuuden (siis siltä osin, mitä niitä on enää jäljellä), kun Oodi on toteuttanut itsensä väsyneeksi muuten :)

Perjantaina käytiin sitten mun töitten jälkeen hakemassa Zelda kotiin ja ihastelemassa Hipun 6-viikkoisia tätitettäviä. Täti itse ei lähtenyt mukaan ja oli tästä asiasta varmaan enemmän kuin onnellinen :D Pennut olivat kyllä aikas hurmureita ja selkeästi tulevia harrastuskoiran alkuja. Ihania kunnon pikku termiittejä Asenteella varustettuina. Zeppo Zeldanpoika (keksittiin pojalle nimi, kun Zeldaa joskus Joni kutsuu Sepoksi ja poika näyttää ihan äitiltään pentuna) tricolorina tottakai hurmasi ulkoisesti eniten, mutta huomaamatta ei jäänyt myöskään pieni merletyttö, joka saattaa olla selkeästi hippusten sukuun kuuluva <3 Monta pientä ärripurria milloin kukakin lahkeessa murinaraivolla roikkumassa, mikäs sen ihanampaa perjantai-iltana <3

Sunnuntaina lenkkeiltiin kera seitsemän sheltin (+yhden mäykyn :)) heti aamusta, kun Sussu ja Anna toivat myös omansa mukaan :) Suurin vaikeus taisi olla päättää, että kenen kanssa sitä oikein leikiksi pistäisi, vaihtoehtoja kun riitti :D Reilun tunnin kuluttua kotia viemisinä oli väsyneitä koiria, jotka tyytyväisenä ottivat vastaan rapsutuksia rauhallisesti maaten vierailulle saapuneilta mummulta ja äipältä. Oli  varmaan tytöistä ihan maailman ihanin sunnuntai eikä me ihmisetkään voida kuin olla samaa mieltä :)

Nyt opiskelujuttujen pariin ennen päivän metsäilyjä ja illalla sitten Himpan agit, niistä runoilen sit myöhemmin :) Oodin aksailut on tällä viikolla vasta torstaina, ja ens viikolla onkin sitten kaikki tauolla hallin muuton takia. Ens viikolla meillä onkin tosin muuta jännitettävää, Oodin terveystarkki kuin lähestyy .. :)