.. eli tarkemmin sanottuna ulos pissaamisen vaikeus :( Joskus se iskee ja sit on muuten vaikeeta. Oikeasti!

Aamusin oon jo tottunut siihen, etten oikeasti ennätä aamun ekan pissan kanssa ulos. Oodi syöksyy paperille heti herättyään (eli kun kuulee meidän nousevan) ja siin ei paljoa ole mahiksia ennättää pukea päälle ja rynniä viidennestä kerroksesta alas. Tokan pissan kanssa oon kuitenkin jo paremmissa asemissa ja niinpä tänäänkin, kun neiti paineli paperille päin, niin olin jo valmiina nappaamassa pennun kainaloon ja ulos. Vois luulla, että homma on yksinkertaista, mutta näin ei ole (ainakaan tänään, ei tää onneksi aina tällasta ole). Puoli tuntia jaksoin olla ja pyöriä ja mitään ei tapahtunut (paitsi, et sormet jäätyi niin, että meinasivat tippua pois, kun en tyhmä hanskoja tajunnut ottaa). Käytiin sisällä, hain hanskat ja takas ulos. Ei tulosta. Oodi itki ulko-ovella, et päästä sisälle. Pieniä lämmittelyjä käytiin sisällä ja sit takas ulos. Näin toimittiin VIISI kertaa. Puolentoista tunnin jälkeen se tuli, pissa. Olenkohan koskaan aiemmin ollut pissasta niin onnellinen kuin tänä aamuna !? :D Mut mä voitin tän erän .. Toivon, että ensi kerralla on taas vähän helpompaa (Ja kun en oikeasti ymmärrä tätä taistelua, tässä välissä jo tuntui, että Oodi ymmärsi, kun sanoin, että tee pissa niin neitihän teki, toimi niin kotona kuin hallillakin. Mutta kai tää on just tätä, pennun kanssa elämistä eli takapakkiakin tapahtuu. Me ei silti lannistuta :))

Tänään me vietellään lepopäivää (jollei nyt oteta huomioon näitä puolentoista tunnin pissasessioita, joissa koira kuin koira väsähtää totaalisesti ihmisestä puhumattakaan :D). Eilen käytiin Hertan kanssa metsässä kävelemässä ja kyllä oli tytöillä niin kivaa :) Tosi samankokoiset olivat, niin leikit sujui tosi hyvin. Aikas väsy tyttö oli täällä illalla ..

Toissailtana oltiin taas hallilla. Tällä kertaa oli vuorossa Jaanan treenit ja Jaana ystävällisesti nappasi meidät kyytiin. Käytiin lämmittelylenkillä Miiran russeleiden ja Liisan villakoiran kanssa ja Oodi sai hihhuloida siinä mukana irti. Kyllä oli taas niin sama meininki kuin viimeksikin. Lola, joka oli ihastuksissaan pennusta ja tykkäsi siitä, oli Oodista ihan tylsä. Taavi-russeli ei juurikaan pentua edes huomannut, mutta Vimman oli tehtävä hyökkäyksiä ja muristava (en tosin tiä, et oliko se olleskaan tosissaan :D). Ja niin kun jo voitte arvata, niin Vimmahan se ihan mielenkiintosin sit oli! Hetken päästä Oodi jo välillä hyökki Vimmaan päin ja murisi. Aivan pimeetä menoa, en ymmärrä :)

Halli paikkana oli selkeästi pikkuneidille jo tuttu eikä tällä kertaa hirvittänyt olleskaan :) Ennen ku mentiin sisälle sanoin, että pissat on tehtävä ja Oodihan taas teki (vaikka ensin siinä itku tulikin, kun muut meni jo sisälle ja ite piti jäädä viä ulos kykkimään). Mentiin sit matolle leikkimään heti, kun se oli turvallista ja muut siinä rakensi rataa. Saatiin Liisalta lainaksi lelu, kun oma unohtui kotia ja sitä me sit tapettiin siellä, kun muut kanteli esteitä. Putken siirtely vähän aiheutti ihmetystä ja keskeytti leikit, mutta muuten leikit sujui aikas lailla keskeytyksittä ja raivoa löytyi. Lelu suorastaan vinkui tuskissaan :D Oodi juoksi ihmisen luota toisen luo välillä, kun sitä kutsuttiin ja kävi nuolaisemassa naamasta. Jaana sitä eniten tietenkin huuteli ja Jaanasta pentu meneekin sekaisin (niin kun myös Hippu, sitä on ilmeisesti mun koirissa liikkeellä) :D Muut alkoi tehdä rataa, niin me siirryttiin toiselle puolelle tutkimaan paikkoja ja tekemään kontakteja &heijauksia. Kontaktit sujuu jo megahyvin, mutta heijausliikkeitten kesto ja asennossa pysyminen on nyt treenin alla. Kotona pysyy jo aikas hyvin, mutta hallilla tehtiin pienempiä aikoja, kun on enemmän häiriötekijöitä. 

Lopuksi Jaana vielä halusi Oodin kanssa tehdä putkea ja kyllä se mulle kävi :) Putki jätettiin aikas pitkäksi, mutta suoraksi ja Jaana meni toiseen päähän ottamaan vastaan kun mä lähetin toisesta päästä. Jaana kurkkasi toisesta päästä ja sanoi "piupiupiupiu", niin Oodi meni ihan sekasin :D Sen koko pylly heilui, kun se kiisi putken läpi Jaanan luo ja syöksyi suoraan naamalle nuolemaan. Pentuparka meni ihan sekaisin ja juoksi hullunkieppiä ympäri putkea (kiersi putken varmaan viisi kertaa) välillä mun luo ja sit taas takas Jaanan luo :D Ja me naurettiin niin sille! Se, että kentällä on kivaa, on ainakin tainnut tulla pennulle selväksi. Kolmesti putkea otettiin ja yhtä innolla pentu Jaanan luo paineli ilman epäilyksen häivääkään :D (tiedän kyllä, että agikisoissa makupalojen käyttö on kielletty, mutta mites Jaanan !? :D Täytyy lukea sääntökirjaa ..) Oodi menee ihan sekasin Jaanan "piupiu" -jutusta. Ilmeisesti niillon joku inside -juttu, mitä mä en tajua. Mut ihana katsoa, kun pentu on ihan onnesta sekasin :D Jaana sanoikin, että Oodista tulee vielä ylisosiaalinen tätä menoa :D Mut on se kyllä niin huippupentu <3

Huomenna ois sit suunnitelmissa lähteä taas keskustareissulle. On monta paikkaa, missä käydä ja monta asiaa hoidettavana, niin Oodi saa lähteä seuraksi (se kun niin tykkää tästä liikkeiden kiertämisestä) :) Eilen ja tänään tehtiin Oodin kanssa vähän perusasentoa, nyt kun pentu on jo vähän isompi, niin alkaa kyllä kutkuttaa tuo toko :) Hiimu ihanasti Oodi keskittyy ja ymmärtää, et mitä siltä pyydän. Kun vaan lumet sulais, niin päästäs ulos treenaamaan :) Mä jo yhteen tokoilevaan ryhmään ilmosin itteni Oodin kanssa, varmaan tuossa keväämmällä aloitellaan sitte toivottavasti, niin siihen mennessä ois tarkoitus näitä alkeita saada jo jonkin verran eteenpäin :) Kiva on sit jo opittuja asioita päästä porukassa harjoittelemaan .. Voi, mä niin ootan!

Ja ootan kyllä sunnuntaitakin, sunnuntai on ni huippupäivä! :) Ekaksikin äippä ja mummu tulevat silloin kylään ja sen lisäksi viä illalla Hipun kanssa treenit. Nyt kun kahdet treenit oon ilman Hippua käynyt, niin kyllä niin jo himottaa. Tervetuloa seuraavat puoli vuotta kera treenien ja kisojen. Ja hyvää tasapainotusta, kun Hipun kanssa saa tykittää agia ja Oodin kanssa nyt alkuun keskitytään näihin tokompiin juttuihin :) Sit kun kesä saapuu ja Saviska, ni sit päästään Oodinkin kanssa vähän kentälle katselemaan .. Voi kesä, tule jo!