Hippu alkoi vihdoin olla sen verran sisäsiisti, että uskalsimme lähteä jo pidemmällekin reissulle :) Sunnuntaina shelttilenkin jälkeen suuntasimme ystävämme kyydillä kohti Jyväskylää. Matka sujui ongelmitta, vaikka autossa istumista olikin reilut pari tuntia, kun hauvat olivat tosiaan väsyttäneet itsensä lenkkeilemällä juuri ennen lähtöä. Jesse nukkui auton perätilassa ja Hippu omassa kuljetuslaatikossaan turvavöihin kiinnitettynä.

Jesse meni mummon luo kuin kotiaan, eikä kyllä Hippukaan paljoa vaivautunut pohtimaan, että mihin sitä ollaan oikein tultu vaan laittoi heti leikit pystyyn. Parin ensimmäisen ulkoilun jälkeen Hippu oppi jo oikean rapunkin, ja aina hädät tehtyään suunnisti oikean rapun luo tajutessaan suunnan olevan kotia kohti.

Jyväskylässä oli paljon ihmeteltävää. Mummon luona suurin ihmetyksen aihe oli vessanpönttö. Ei sitä itse osaa kuvitellakaan kuinka paljon tuollainen pieni osaa repiä iloa irti vessanpöntöstä :D Joka välissä, kun vessan ovi oli vaan auki, meni Hippu sinne ja kahdella tassulla seisoskellen kurkki kiinnostuneena pönttöön. Ihmisen oli pakko omaksi huviksi kokeilla, että mitä tapahtuu jos pöntön vetää, mutta sehän vain entisestään lisäsi pöntön kiinnostavuutta. Toinen hauskuus vessassa oli, kun hanasta laski vettä ja vesi lorisi suihkukaivon ritilän alla. Sitä piti myös aina mennä pää kallellaan ihmettelemään.

Radio ja televisiokaan eivät olleet myöskään menettäneet kiinnostavuuttaan. Televisiota neiti katseli kiinnostuneena joko suoraan ruudusta tai olohuoneen kaapin ovesta heijastuneena. Lempimainokseksi (mainokset ovat paljon kiinnostavampia kuin itse ohjelmat, kun niissä tapahtuu paljon ja kuuluu usein mitä ihmeellisempiä ääniä) osoittautui IF-vakuutusyhtiön mainos (millä tuskin on mitään tekemistä sen kanssa, että Hippu on vakuutettu ko. vakuutusyhtiössä), jossa rottaperheelle sattuu ja tapahtuu. Sen Hippu katsoi aivan alusta loppuun yhtään kiinnostuksen herpaantumatta. Radiota piti välillä jopa kesken unien herätä kuuntelemaan, kun laulussa sattui olemaan jotain pimputuksia. Kun oikea kohta meni ohi, jatkoi tyttökin tyytyväisenä uniaan. Hipun tultua sitä on alkanut myös tehokkaasti havaita, kuinka monissa mainoksissa vihelletään. Hipun kasvattaja opetti Hipulle jo pikkupentuna menestyneesti luoksetulon viheltäessä ja tämä toimii edelleenkin, myös silloin, kun vihellys kuuluu radiosta tai televisiosta, jolloin Hippu syöksyy välittömästi äänen luo :D

Täytyy kyllä tässä välissä rehellisesti myöntää, etten ole koskaan ennen Hipun tuloa osannut ajatellakaan, kuinka monesta hauskasta olen jäänyt paitsi ihan vain sen takia, että ajattelen asioita liian itsestäänselvyyksinä. Hipun näyttäessä esimerkkiä tässä vähitellen oppii, että ihan mitättömiltä tuntuvista asioistakin voi oikeastaan saada vaikka kuinka paljon hauskaa irti :D

Jyväskylän reissullamme tapasimme lisäksi useita ystäviä (ja saimme rutkasti uusia tuttavuuksia kaikkien pysähtyessä Hippua rapsuttelemaan ja sille juttelemaan), kävimme tutustumaan keskustan menoon (Hipun mielestä meno keskustassa oli Jyväskylässa pelottavampaa kuin Kuopiossa), reissasimme paljon autolla ja hankimme paljon uusia kokemuksia :) Reissumme sujui kaikin puolin hyvin ja ihmiselle jäi kaiken kaikkiaan sellainen olo, että Jyväskylän reissulle lähdemme heti uudestaan kunhan vain tenttisuma antaa myöten.