Pikkumustani on ollut aikamoisen hyytynyt. Tuntuu, ettei se muuta tee kuin nukkulelu suussa hyytyilee säkkituolissa tai koirien sängyssä. Eilen Joni teki lähtöä isojen tyttöjen kanssa ulos, niin Hippu meni koppiin piiloon. Ei siis ihan mitään kevyttä kevätväsymystä ..

Joni sanoi, että Hippu näyttää siltä, kun se ois just tullu raskaan työpäivän jälkeen kotiin ja viä vihais työtään ylikaiken. Sellanen totaaliuupumuksen ilme pikkukoiran naamalla, vähän jo näyttää, että silmien allakin ois pussit. Mietin sit tuota asiaa ja onhan se totta, että Hipulla on työmäärä lisääntynyt. Tähän asti Hipulle mieluisia töitä oli olla lammaspaimen, agikoira ja tokokoira. Pieni ottaa työnsä niin tosissaan ja tykkää työnteosta ihan hulluna <3 Nyt sit tammikuun vika päivä Hippu sai ekstratyön, johon halukkuutta ei paljoa kyseltykään (toisin kuin näihin edeltäviin työkeikkoihin, jotka kaikki ovat olleet vapaaehtoisia). En varmasti osaa ikinä Hipulle kertoa, miten kiitollinen oon sen panoksesta lapsen hoitoon, ilman Hippua meidän sisustuksesta ei välttämättä ois jäljellä kuin rippeet mun hermoista puhumattakaan. Oodi on ollut aivan erityisen helppo pentu ja nyt kun sitä tarkemmin mietin, taitaa todellisuus olla osaksi sitä, että Oodi on helppo pentu, jolla on aivan mielettömän hyvä lapsenvahti :D Eihän Hippu Ossia kiellä pahoja tekemästä, mutta varmasti tarjoaa korvaamattoman määrän hippaa, painia ja reuhaamista, joiden kautta vähemmän energiaa jää sisustamiseen tai muihin ei-niin-kivoihin aktiviteetteihin. Kyllä eilenkin pienempi neiti huiteli menemään pitkin ikkunalautaa eikä Hippu siihen korvaansa lotkauttanut (jollei sitten ollut tyytyväinen, ettei hetkeen joku pompi päällä). Eikä pointti ole se, ettei Hippu Oodista tykkäisi, tykkää ihan hulluna ja usein aloittaa myös itse remuamiset, mutta kyllä tuo välillä työstä vaikuttaa käyvän, kun toinen roikkuu hampaillaan hännässä tai hyppii tasajalkaa päällä, kun itse yrittää nukkua .. Ja mistä se Hipun väsymys sitten todellisuudessa juontaa, on Hipun vauvojenodotusprojekti, joka nykyään käynnistyy aina juoksujen jälkeen ja tekee mein tytöstä kovin unisen. Yritin vedota siihen, että tosiaanko Hippu tahtoo tuollasia samanlaisia vielä muutaman enemmän häntään roikkumaan, mutta ei se auttanut .. Hii vaan tahtoo vauvoja ja odottaa niitä nyt kovasti. Voi olla, että ensi talvena päästän Hipun hormonihöyryistään, seuraillaan tilannetta. Siihen asti yritän puolestani toimia pääleikittäjänä (se kai taitaa todellisuudessa olla mahdotonta), jotta pikkumusta saisi edes välillä nukkua. Yrittäähän ainakin voi .. :)

En tiä, onko Oodi sitten tajunnut kaverin väsymystilan vai muuten vaan innostunut telkkarin katsomisesta, mutta sitä neiti on nykyään usein iltaisin harrastanut. Erityisen suosittuja ovat K-15 ohjelmat (esim. True Blood ja Helppo elämä), vaikka olen yrittänyt kertoa, ettei niiden sisältö välttämättä ole noin pienelle sopivaa. Itse ohjelmiin Oodilla ei ole kommentoitavaa, mutta voi raivo, kun Oodia ottaa päähän Saunalahden mainos!! Eikä raivo taida olla niinkään typerää toteutusta kohtaan, vaan ennemminkin sitä mainoksen loppupuolella esiintyvää piirrettyä koiraa (esittäskö se berninpaimenkoiraa tai jotain). Joka kerta, kun se koira ilmestyy, alkaa pikkuneiti raivota ruudulle. Kuka siis sanoi, ettei koirat katso telkkua (tää nyt taitaa olla jo kauan sitten kumottu juttu), mutta se on hieman yllätys, että Oodi tunnistaa piirretyn koiran koiraksi (tai sitten sitä ärsyttää muuten vaan just se kuva) :D