Elämää pienen neitimme näkökulmasta:

1. Vaikka oletkin syntynyt koiraksi, se ei tarkoita ettetkö voisi kokeilla elämää myös muiden eläinlajien näkökulmasta. Venyttele kuin kissat: istuessasi ojenna kuono kohti kattoa niin, että kaula venyy oikein kissamaisen pitkäksi tai sitten vaan ihan perinteinen kissamaisuus eli venyttele selkäsi kaarelle. Hauskoja ovat myös kenguruiden loikat tai kiljuminen kiljukaulahanhien tapaan (tämän vuoksi olen kai ihmiseltä saanut uuden eläinlajinimikkeen eli kiljukaulakenguru :D).

2. Kaikki nuoret koirat tietävät, että energiaa löytyy pienestä ruumiista ihan liiaksi eikä sitä aina osaa oikein kohdentaa. Ihmiset eivät tunnetusti pidä siitä, että laitat heidän asuntonsa remonttiin, joten suosittelen siis, että puratte energianne vain kestäviin huonekaluihin. Ihmisen tietokonetuoli on yksi parhaista, sen jalkojen pureskelemisesta saa hurjasti nautintoa, mutta tuolille ei käy mitään, koska jalat ovat metallia (ihmisen välikommentti: äly hoi!!).

3. Jos asunto kuitenkin oikeasti tarvitsee remonttia, on siitä asiallista huomauttaa ihmisille, jos he kerran eivät sitä itse ole huomanneet. Seinästä irrallaan repattava tapetin suikale tai irti oleva muovimaton kappale saavat hampaani syyhyämään remonttia ja ihmisetkin silloin usein helpommin huomaavat, että asioille todellakin kannattaisi tehdä jotakin.

4. Nauti liikkeestä (Hipun motto). Miksi tuhlata aikaa paikallaan olemiseen, kun aina voi liikkuakin ?! Toiset koirat arvostavat mielestäni liikaakin paikallaan oloa ja rauhallisuutta, itse sen sijaan nautin tekemisestä. Mikä tahansa kelpaa, mutta parhaimpana kaikista on ehdottomasti juokseminen. Mikään ei voita päätöntä juoksemista eestaas :D

5. Ennen kaikkea: ole aina mukana kaikessa missä ihmisesikin :) Miten mukavaa onkaan katsoa yhdessä televisiota, katsella yhdessä ikkunasta, siivota (ihminen on tosin sitä mieltä, että rikkaharjassa roikkuvasta pikkuhampaasta ei aina ole kovastikaan apua, joten imuri toimii tehokkaammin, kun neiti ei halua yhdessä imuroida) jne. Vain mielikuvitus on rajana!

6. Ja viimeisempänä tärkeänä vihjeenä: muista rakastaa ihmistäsi. Pieni onnellinen kurina aamulla ihmisen herätessä piristää kummasti hänen päiväänsä puhumattakaan päivällä tapahtuvasta pienestä kirputteluhetkestä. Ole aina valmis syliin ja rapsuteltavaksi, siitä nauttivat molemmat :D