Niinpä ne vähän kovemmat pakkaset tuli tännekin (nauran sit tammikuussa tälle kirjoitukselle, kun pakkasta on tähän viä 20 astetta lisää .. Tai siis itken ..) ja me suunnattiin melkein aurinkoisessa säässä aamulenkille (aurinko ei siis viä ennättänyt nousta, vaiks kuin yritystä oli, siksi tuo melkein -muoto). Jessen ja Hipun kanssa oon tottunut siihen, että noin 15-20 pakkasasteeseen ollaan viä turvassa palelemisilta ja lenkillä voi käydä suht normaalisti. Turkin määrästä riippuen sit jossain kohtaa alan lisätä manttelia niskaan, jottei tule turhia jumeja isoista lämpotilanvaihtelueroista verrattuna sisäilmaan, kun väkisin se koirankin lihaksissa jossain tuntuu. -11 pakkasta tänä aamuna, joten en ajatellut, että sillä olisi väliä.

Mutta .. Meidän rimppakintturinsessapa ei ole niin kuin muut ja jo tuo pakkanen sai neidin tassuistaan palelemaan :( Kesken kaiken pysähdys, seisominen kolmella jalalla ja neiti ojentaa tuskainen ilme naamallaan sitä yhtä tassua kohti mua, et pelasta! Mä sit nappasin neidin hetkeksi syliin, jotta tassuparat sais hetken toipua ja sit tietenkin kohdattiin se ongelma, et muksua alkaa muuten palella. Niih, miksi mä sit en niin sitten ollenkaan rakasta tätä talvea .. *huokaa*

Noh, voi tietenkin olla, et tää oli alkujärkytystä. Tai sit voi olla, et eilinen karvan pakeneminen bioroskiksen puolelle saattoi aiheuttaa lämpövajeen. Mene ja tiedä. Nyt asiaa tarkkaillaan ja voi hyvin olla, et Oodi saa Pomppansa päälle nyt jo sit näin lievissä pakkasasteissa. Kyllähän se ylipäänsä pitää koko koiraa lämpöisempänä, joten ehk tassutkaan ei sit olisi niin herkät.

Lähinnä vaan pelottaa se tulevaisuus. Siis siin mielessä, että Oodi on tuosta tukastaan luopunut nyt muutaman kuukauden verran. Eilen neidin harjasin ja karvaläjän nähtyään Joni totesi, että Hipusta ei varmaan ole koko elämänsä aikana lähtenyt niin paljon karvaa kuin Oodista kerralla :D Ja silti sitä viä riittää, ei se pääosin ole ees viä kunnolla irti .. Että mitäs sitten, kun tuo kaikki karva on kaikonnut ja sattuu olemaan tammikuun pahimmat pakkaset .. Noo, surraan sitä sitten, kun aika on. Ja kyllä mä tässä jo naamakirjassa huutelin (ja sama pätee täälläkin), että jos tiedätte hyviä tossuja koirille, ni saa ehdotella. Zelda viime vuonna piti herkkiin etutassuihinsa tossuja suojana kovimmilla pakkasilla ja ne ei neitiä haitanneet. Hippu nyt varmaan kaatuisi suoraan kyljelleen sätkien, jos laittasin sille tossut, se kun vaan koko pienellä ruumiillaan v-i-h-a-a kaikkea vaatetusta. Mut Zelda vois olla Oodille hyvä esimerkki :) Toivotaan ..