Perjantai ja ne kauan kauhunsekaisella innolla odotetut paimennuskisat .. Suuren pettymyksen kanssa sieltä kotiin tultiin. Ja ei, en ollut ollenkaan pettynyt koiraan enkä ohjaajaan (Jaana), vaan siihen, miten jotenkin kaikki tuntui vaan olevan ei-kohillaan :(

Jaanan ja Hipun treenit katsoin torstaina Kuttukuussa. Sujui hyvin ja Jaanan mukaan keskiviikon treeni oli mennyt vielä paremmin, kun itse olin töissä. Jaana oli hyvillä mielin kisoihin lähdössä Hipun kanssa :) Mä tiesin, et Jaana osaa ja Hippu osaa, ei mitään syytä miettiä, ettei se menisi hyvin. Enkä miettinytkään.

Mutta ei vaan mennyt. Kun joskus asiat ei loksahda kohilleen, niin perjantaina oli se päivä. Hipun kanssa ollaan pellolla talsittu treeneissä sen verran, että tiedän, että se osaa. Ei oo mitään syytä asiaa epäillä. Mut se ei vaan ollut se päivä.

Harmittaa sitten ihan vietävästi. Paikalla monia, joiden olisin todella suonut näkevän sen, mitä normaalisti nään. Sen miten innolla ja taidolla pikkuneiti kuljettelee lampaita. Mutta Jaanalla ei ollut mitään mahdollisuutta saada kontaktia lampaisiin. Välillä lampaat kulkevat ihmisen perässä ilman koiraakin, mutta nämä juuri Hipulle vaihdetut lampaat eivät todellakaan niin tehneet. Eivät päästäneet ihmistä lähelle, eivätkä koiraa, juoksivat ympäriinsä kuin päättömät kanat. Nou zääns ja koira ulos kehästä.

Jos näitä häppeninkejä olisi useammin, tilanne ei varmasti niin ottaisi päähän. Mutta vuoden päästä seuraavan kerran, jos silloinkaan, kuka sitä tietää. Monta onnistunutta treeniä ja vain yksi epäonnistunut kisatilanne. Se kyllä ahistaisi ketä tahansa. Mutta ei auta, se on vaan ajateltava, että Hippu on aivan mieletön paimenkoira huolimatta perjantaista. Perjantai ei mitään todista, ne muut kerrat kyllä todistaa. Ja siinä seistessäni ja katsoessani surullisena, kun Jaana ja Hippu tulivat pois kehästä kuuntelin katsojien kommentteja, kun yksi katsojista selitti toiselle, että tuosta koirasta ei paimenkoira enää parane. Niinpä, ei parane, vaikka kisan perusteella luulisi kuka mitä ..


P.S Jaanalle Iisan kanssa IIIISOOOT onnittelut hienosta suorituksesta! :D