Tänään se päivä sitten koitti, Hippu pääsi ensimmäistä kertaa elämässään tapaamaan ihkaoikeita lampaita :) Eikä oikeastaan vain tapaamaan vaan ihan jopa lampaitten kanssa tekemään töitäkin ..

Ihmistä hirvitti, täytyy myöntää. Ainoa mielikuva, jonka päähän sai, oli Hippu nököttämässä istuen selän takana pohtimassa, kuinka tilanteesta selvitään, kun lammaslauma on kokoontunut ihan varta vasten pikkuneidin syömään. Mutta neiti osaa yllättää, enkä nyt aivan oikeasti tuohon mielikuvaan uskonutkaan, muuten en olisi meitä edes (opiskelijalle) melko kalliille kurssille ilmoittanutkaan :D

Kyllähän pientäkin alussa hirvitti hieman, mutta hihnassa se kulki kiltisti ihmisen mukana, kun ihminen läpsi käsiään yhteen saadakseen lampaat liikkeelle. Aika pian tuli kuitenkin oivalluksia, joista näki, että kyllä neidiltä viettiä hommaan löytyy. Irti päästessään Hipun oli pakko kerran karata Iisan luo kertomaan, että ”arvaappa kolmesti mitä oon just nyt tekemässä!?”, mutta jo toisella kerralla lähtiessään reissulle vilkaisu taakse muistuttikin siitä, että työt jäivät kesken ja niinpä pikkuneiti palasi takaisin sorvin ääreen :) Yksi laumasta lähtemistä yrittävä lammaskin sai terävän pikku haukahduksen, joten päätti sittenkin olla hidastelematta ja jatkaa muun porukan mukana.

Ensi viikolla toivottavasti saadaan paimennusjuttuun vähän kuviakin. Tällä kertaa kuvat eivät olleet kovinkaan onnistuneita, Hippu oli pienenpieni piste kuvan keskellä eli kuvat olivat ennemminkin lasten puuhakirjoihin sopivia "Löydätkö Hipun" -tyyppisiä tehtäviä kuin julkaisukelpoista materiaalia.

Yleiskuva reissusta siis NIIN positiivinen, tässä aivan innoissaan jo ensi viikon treenejä odotellaan :D Ja jossain kohtaa kuulemma päästään ohjaamaan koirilla lampaita portin läpi ja muuta ”oikeeta” toimintaa !! Koirakin on hommasta toivottavasti edes puolet niin innoissaan, mitä ihminen (no ei vaan, kyllä sitä katkerana sylissä inistiin, kun muut pääsi töihin ja itse piti tyytyä vain katselemaan sivusta). Tulevina kertoina homman vaikeutuessa tulee varmasti ei-niin-hohdokkaita kertojakin, mutta tällä hetkellä vaan nautiskellaan siitä, että tästä perheestä löytyy aivan oikea lammaskoira :D